meniu inchide meniul Facebook   Twitter   Pinterest

Rochia Adrianei

Adriana. :) Chic, jucăușă. Ca rochia ei, veți vedea. Am multe discuții în minte, nenumărate momente, multe lacrimi, cuvinte, emoții de tot felul. Dar mai ales o discuție despre cum e cu rochiile și sentimentul că ai găsit Acea rochie. La scurt timp după o astfel de discuție, în frig, la metrou, am aflat că undeva, într-un loc magic, se afla o rochie pe un umăr și buzunare.

 

"Am știut că ea e, mă priveam în oglindă și mă imaginam dansând alături de soțul meu sau plimbându-mă printre invitași și imediat m-am decis. Este un model în A larg, din tafta mată ivoire, cu o bretea pe umărul stang, cu o superbă curea în talie și cel mai important, cu buzunare."

Nu am visat niciodată rochia de mireasă. Nu am desenat-o când eram mică, nu am decupat-o din reviste în adolescență și nu am adunat albume de poze pentru inspirație pe parcursul pregătirilor. Nu știam cum va fi, nu trebuia să fie în niciun fel, însă trebuia să mă facă să mă îndrăgostesc. Nu concepeam să nu cunosc starea de euforie și fluturii în stomac când îmbraci rochia potrivită.

Am pornit căutarile cu două cuvinte în gand: "comod" și "chic". Cum aveau să se transpună în realitate nu puteam ști. Nici bugetul nu era foarte mare, 3000 de lei. Mă uitam după dantelă și funde mari, imaginându-mi cum m-aș simți în fiecare dintre rochiile văzute. Am exclus materiale gen satin sau organza, paiete, pietre și broderii încărcate și deși am probat modele empire cu precădere deoarece mi se par foarte elegante, am realizat că nu mi se potrivesc. Nu aș fi fost eu.

Rochia am gasit-o la Isa’dorable și a fost o întâmplare. Am nimerit acolo într-o seară friguroasă de ianuarie și m-a întâmpinat zâmbetul cald al Alinei și bunavoința ei de a mă ajuta să găsesc rochia potrivită. Magia locului m-a fermecat, mă simțeam ca-n povești, înconjurată de rochii care de care mai speciale, de mirosul de ceai cald și atmosfera veselă din salon. Un cadrul excelent să o cunosc pe EA.

Modelul ales l-am probat mai mult “să fie…”, la recomandarea Alinei…și am avut o revelație. Era exact ca mine și era rochia mea: simplă, jucaușă, chic și ușor iesită din comun. Am știut că ea e, mă priveam în oglindă și mă imaginam dansând alături de soțul meu sau plimbându-mă printre invitași și imediat m-am decis.

Este un model în A larg, din tafta mată ivoire, cu o bretea pe umărul stang, cu o superbă curea în talie și cel mai important, cu  buzunare. Are un aer retro-chic, am ales s-o port fără trenă, pentru a-i păstra aerul autentic de rochiță vintage și desigur, pentru a nu scapa din vedere factorul comoditate și usurință în purtare.

Nu e empire, nu are dantelă și nici fundă... Nu e o rochie obișnuită, nu e rochia pe care o visezi de mică și în care orice mama își vede fiica mireasă și prințesă pentru o zi, dar este perfectă pentru mine, este a mea.

Credit foto: Gabriel Constantin (galerie)

                 Nico Grigore Photography 

 

 

Etichete

IsadorableGabriel Constantin PhotographyJasmine F321

Data postarii: