meniu inchide meniul Facebook   Twitter   Pinterest

Rochia Mariei

Simplitate, naturalețe, grație, frumusețe. Mă întreb dacă rochia Antalis de la Rosa Clara a fost făcută special pentru a fi îmbrăcată de Maria. :)

Până la urmă, rochia a fost tot ce mi-am dorit, mi-a placut mie mult, în timpul nunții am purtat-o fără griji și fără tocuri, am dansat toaaată noaptea și, cel mai important, i-a placut mult mirelui :) și familiei.

Cu aproximativ 3 luni înainte de nuntă (mulți ar spune că era cam tarziu, dar eu nu ma stresez de fel) am hotărât că trebuie să-mi iau rochia. Pentru mine alegerea unei rochii nu este chiar cea mai plăcută pierdere de timp, nu port rochii, nu le înteleg rostul (dacă am voie să port pantaloni, nu înseamnă că e un pas înapoi?:))) și mai ales, am tot timpul senzația că nu îmi vin bine, că nu mă pot mișca așa cum vreau și, mai ales, că nu sunt eu atunci când port o rochie. Da, ai ghicit, nu sunt cea mai feminină apariție sau cel puțin, feminitatea mea nu rezidă în rochițe și panglici și gablonțuri, exact ceea ce se cere de la o mireasă, mai ales că întodeauna voi prefera o pereche de bocanci unor tocuri...

Pentru că ne-am propus ca nunta să fie una simplă și clasică, viitorul soț mi-a interzis prezența la altar în pantaloni sau rochii accesorizate cu mult negru :). Și pe principiul ori la bal, ori la spital, am fost să-mi caut cea mai feminină rochie care îndeplinea criteriile:

- să fie ALBĂ – așa a vrut mirele, până la urmă a fost un crem foarte deschis;

- să fie COMODĂ – credeți că e imposibil? a mea a fost ca un norișor și acest criteriu a fost incredibil de important pentru că știam din alte povestiri că rochiile sunt insuportabiiiiiiil de grele, că înțeapă, că au mult plastic, că se mișcă aiurea și nenatural pe lângă corp etc.)

- să o pot purta FĂRĂ tocuri (dacă iei în calcul cele 14-15 ore în care trebuie să stai dreaptă și să dansezi cu un zambet sincer și larg și nu unul care ascunde dureri îngrozitoare de picioare, este obligatoriu să ai un plan B - balerini comozi pe care i-ai mai purtat înainte, tocuri mai mici, oricum în majoritatea cazurilor nu se văd sub rochie decât la momentul jartierei - dacă îl tineți - și atunci puteți să vă schimbați repede înainte pantofii); 

- să fie simplă și clasică, așa cum ne-am propus să fie și nuntă. Să aibă o fundiță, așa era și invitația noastră, cu o mică fundă satenată aplicată într-un colț. S-a dovedit că și bumbii de pe rochie și culoarea se regaseau în modelul de invitație. :)

- să nu aibă paiete sau cristale sau pene sau cine știe ce tip de decolteu pentru că nu aveam o nuntă glam și mi se pare că toate aplicațiile o fac incomodă. Dantela îmi place mult și cred că este o alegere foarte bună. 

- să o pot proba înainte (nu să o comand și să constat cu o saptămână înainte de nuntă că nu-mi place).

- să se poarte FĂRĂ crinolină -  pentru a nu avea acel efect de pendulă atunci când merg sau dansez. Am aflat între timp că dacă ai o rochie amplă în partea de jos, crinolina e obligatorie în cazul în care furoul și restul rochiei sunt din material sintetic. Se pare că e un cosmar dacă o porți fără. Așa că am decis ca rochia să fie din materiale naturale pe cât posibil.

Știam din auzite că durează mult până vine o rochie la comandă, că sigur trebuie făcute modificări pentru că vin mai lungi și nu mai puteam să amân momentul. Știam  magazinul Rosa Clara de mai demult și am răsfoit pe site-ul lor câteva pagini până mi-a atras atenția Antalis... Am sunat la magazin, era un model de probă în stoc și am făcut o programare pentru sâmbăta urmatoare. M-am dus singură la probă pentru că n-am vrut să deranjez pe nimeni și, în plus, sunt înconjurată de oameni atât de drăguți încât niciodată familia sau prietenii nu mi-ar spune dacă ceva nu îmi vine bine.

Sfatul meu este să mergeți împreuna cu mama și/sau viitoarea soacră și cea mai critică prietenă pe care o aveți.:) Va fi un moment frumos pentru mame și voi veți putea fi sigure pe alegere sfătuindu-vă cu o prietenă obiectivă. Pentru că este o rochie importantă și este o sumă destul de mare la mijloc, e bine să fie cineva cu voi care să confirme că ați făcut alegerea ideală.

Ajunsă în magazin, am întrebat și ce modele au reduceri de preț, despre cele din colectia anterioară, am probat mai multe rochii înainte la sugestia consilierei Rosa Clara care vroia să mă conving singură despre cum arăt în diferite tipuri de rochii, bal, linie A, baby doll, etc., dar ceea ce rămăsese nu semăna cu Antalis, și dacă mie acea rochie îmi plăcuse nu mi-o mai puteam scoate din cap. Pentru că am facut sport câțiva ani, modelul cu bolero pe gât nu m-ar fi avantajat din cauza lățimii mai mari a umerilor așa că am ales un model cu partea de sus simplă. Separat, am optat pentru un bolero din aceeași linie pentru a-l purta în biserică. 3 luni mai tarziu,  a venit și rochia și am fost la probă cu viitoarea mea soacră. Între timp îmi cumpărasem și pantofii și tenișii pe care aveam de gând să-i port și am stabilit lungimea rochiei (adica aceeași) și modificările din talie... Și am defilat și eu prin cabină și showroom foarte surprinsă de cât de ușoară era rochia mea și de cât de amplă era mai ales în partea din spate, mi s-a părut foarte specială. Atunci am realizat că abia așteptam s-o port până o înnegresc. :)

Tot atunci am cumpărat și voalul (pe care inițial nu-l vroiam, dar care mi s-a părut potrivit cu o săptămână înainte), luuuung de 3 metri, pe care am decis împreună cu consiliera și croitoreasa, să-l împărțim în unul mic pe umeri pe care să-l port până la momentul dezgătirii și unul foarte lung pe care să-l scot după biserică.

Până la urmă, rochia a fost tot ce mi-am dorit, mi-a placut mie mult, în timpul nunții am purtat-o fără griji și fără tocuri (din păcate, fiind foarte amplă, mai poposea lumea pe ea și eu nu-mi dădeam seama și era să trântesc câțiva invitați pe jos, dar mă prindeam întodeauna și interveneam :)), am dansat toaaată noaptea și, cel mai important, i-a placut mult mirelui :) și familiei.

 

Îi mulțumim Mariei pentru povestea rochiei sale și Cromatica Photography pentru cadrele senzaționale.

Credit foto: Cromatica Photography.

 


Data postarii: