meniu inchide meniul Facebook   Twitter   Pinterest

Rochia Ștefanei

De câteva luni răscolesc internetul după rochii de mireasă și mirese frumoase, reale. Îmi încep ziua cu portofoliul fotografilor și de fiecare dată când găsesc acel ceva la care tresar contactez imediat mireasa. Când am văzut rochia Ștefanei și întreaga nuntă am avut fix acea tresărire. O nuntă superbă, fotografii splendide (ador cadrul de la Capul Caliacra!), dantelă, mister, vintage, mireasa strălucitoare și povestea rochiei cu multe zâmbete. Îi mulțumim Ștefanei că ne-a împărtășit experiența sa.  :)

 

Nu pot să spun că n-am avut bătai de cap cu rochia, pentru că am avut clar câteva momente de disperare (și acum sunt fericită că n-am omorât pe nimeni pentru că probabil mi-ar fi părut rău, după), dar a meritat pentru că am fost foarte fericită cu rochia mea, ceea ce le doresc din suflet tuturor viitoarelor mirese.

 

"Mi-am căutat cam doi ani rochia de mireasă. Un timp care atunci mi se părea interminabil și mă apuca disperarea periodic, normal, pentru că, să fim serioși, la o nuntă totul e despre rochie. Adică, da, sigur, este și mirele un accesoriu indispensabil, dar rochia e treaba.

M-am îndrăgostit la un moment dat de Yolan Cris. A fost o dragoste-revelație totală. Și am zis: "Uite dom'le că există și creatoarele care să facă o rochie de mireasă pentru mine!". De la început știam cam ce-mi doresc: ceva vintage, ceva cu dantelă, ceva diferit de tot ceea ce văzusem până atunci. Și Yolan Cris exact asta fac.

Dar, pentru că sigur că lucrurile nu pot să fie simple, am aflat că nu poți proba rochiile lor nicăieri în România și nici n-am găsit altceva să-mi placă. Și adevărul este că nu mai puteam să-mi cumpăr rochia de altundeva, când există Yolan Cris pe lume. Dar am exclus din start posibilitatea să îmi comand rochia de mireasă fără să o probez. Să merg în Spania era soluția de forță majoră. Așa că m-am hotărât să îmi fac rochia. Mai ales că mă încânta foarte tare ideea să am o rochie unicat. Din fericire am o prietenă care a terminat și design vestimentar, care m-a ajutat foarte mult cu materialele și care mi-a desenat modelul pe care îl aveam in cap. După cât de mult căutasem, știam exact ce îmi doresc, așa că n-a fost deloc greu să ne hotărâm la un model, care a fost de la început cel care s-a și materializat.

Pentru că mi-am dorit foarte mult dantelă groasă de bumbac, am comandat-o de la o fabrică din Satu Mare, se pare că singura care mai face așa ceva în țară. Celelalte materiale le-am luat din București. Cunoșteam o croitoreasă foarte bună care ne-a făcut costumele la un spectacol, așa că am apelat la ea. N-a fost deloc o muncă ușoară realizarea rochiei, a fost nevoie cam de 8-10 probe, nici nu mai știu, și a durat o lună și ceva. Și da, au fost foarte răbdatoare doamnele de la atelier și foarte profesioniste. Și da, am fost foarte mulțumita de rezultat. Ce mulțumită, am fost în extaz, si acum îmi vine să mă îmbrac în rochie și să stau cu ea prin casă! Rochia a fost gata cam cu o lună și ceva înainte de nuntă (da, mi s-a parut puțin și nu pot să spun că n-am avut momente de panică, după ce avusesem totuși doi ani să îmi iau rochia) și a fost cu siguranță mai ieftină decât o rochie de la Yolan Cris. Și a fost și comodă, în afară de faptul că, desigur, având o tonă de dantelă pe ea, era destul de grea. Este de fapt, pentru că pur și simplu nu mă îndur s-o dau sau să o vând sau nici macar să o duc la țară sau undeva. O țin pe dulap aranjată frumos într-un sac. My precioussss... :))

Rochia de dans a apărut din necesități motrice. Am făcut dans sportiv câteva luni bune înainte de nuntă pentru că am vrut să avem un dans mai deosebit. Am făcut-o la același atelier cu aceleași doamne minunate, și mi-am dorit de la început să fie stil Marilyn Monroe și, desigur, albă. Pe asta din fericire pot să o mai port din când în când.

 
În concluzie nu pot să spun că n-am avut bătai de cap cu rochia, pentru că am avut clar câteva momente de disperare (și acum sunt fericită că n-am omorât pe nimeni pentru că probabil mi-ar fi părut rău, după), dar a meritat pentru că am fost foarte fericită cu rochia mea, ceea ce le doresc din suflet tuturor viitoarelor mirese."

 

Credit foto: Mircea Ciucă (superbă galerie foto!!!)

 

 


Data postarii: