meniu inchide meniul Facebook   Twitter   Pinterest

Primele sfaturi

Ai trecut de momentul euforic în care ai anunțat rudele, prietenii buni, amicii de pe Facebook că urmează să te vadă mireasă? La treabă, atunci!

Ai nevoie de sfaturi pentru căutarea și alegerea rochiei de mireasă. Primele reguli în căutarea rochiei de mireasă. Stabilește bugetul alocat rochiei de mireasă. Verifică lista magazinelor care oferă rochii de mireasă care se încadrează în buget și fă o programare. Probează toate stilurile și materialele posibile.

 

Stabilește bugetul alocat Rochiei!

Știu, e partea cea mai grea. Ai o bănuială că rochiile sunt destul de scumpe. Studiază piața pentru a stabili un buget realist. Poate nu ai idee (sau mai degrabă soțul, mama, soacra) că o rochie nu mai costă 500 de lei. Poate că ești încă studentă sau proaspăt angajată și limita e limită! Sau poate că ai decis (înțelept, de altfel) că nu este cazul să dai o avere pe rochia ta.

E important să stabilești prețul maxim pe care vrei să îl plătești pentru că în funcție de buget stabilești pașii următori (cumperi un model de serie, comanzi la un atelier o rochie doar pentru tine, închiriezi). Mai ieftin nu înseamnă mai prost, așa cum mai scump nu înseamnă mai bun! Indiferent de bugetul alocat, dacă Rochia ta va fi elegantă, delicată, rafinată, vei fi o mireasă minunată!

 

Verifică lista magazinelor care oferă rochii care se încadrează în buget și fă cel puțin o programare!

Te sfătuiesc să începi cu magazine care oferă rochițe care se încadrează în bugetul tău. Nu este cazul să rămâi cu gândul la ceva ce nu îți poți permite. Mai mult, trebuie să știi că de cele mai multe ori rochiile vor fi probate în funcție de buget. Pe un ton politicos sau mai puțin politicos, unele magazine nu oferă la probe rochiile care depășesc bugetul anunțat.

Totuși, dacă te gândești de la bun început că orice ar fi și orice rochie vei descoperi bugetul tău este limitat, iar tu nu ești genul visător, care a rămas cu regrete de la rochițele necumpărate din copilărie, te poți răsfăța ca în emisiunile de la televizor jucându-te cu modele sofisticate. Totul e să ai mereu în minte că scopul este de a te alinta (și să știi doar tu) și nu de a cumpăra ceva, pentru a nu rămâne cu gândul la rochiile care depășesc bugetul, fără să abuzezi însă de bunătatea doamnelor care te ajută să probezi.Trebuie să ai încredere mereu în tine și să nu consideri că bugetul alocat rochiei înseamnă automat că îți este interzis accesul în anumite magazine sau la anumite colecții!

 

Probează toate stilurile și materialele posibile!

Dacă te-ai visat prințesă încearcă și o sirenă. Dacă te vezi doar în voal încearcă și dantelă! 90% dintre miresele pe care le-am cunoscut au pornit în căutări fixate pe anumite modele sau materiale. Fii deschisă și începe prin a proba orice. Dacă poți face fotografii, nu ezita! Vei putea să le studiezi în liniște, după ce îți trece sentimentul că te sufoci de drag în rochiile pe care le-ai probat.

Am văzut multe mirese emoționate când au probat primele rochii. Li se părea că arată perfect.Și prietenele și consilierele de la magazine se minunau. Ce ușor părea. Când au descărcat fotografiile, însă, și-au dat seama că arată groaznic. Abia atunci și-au dat seama singure că unele modele nu le avantajează deloc. La primele probe trebuie să probezi orice stil și orice material! E posibil să ai surprize!

Nu te alarma dacă după primele magazine nu ai găsit nimic care să îți placă. Vei fi oricum asaltată de părerea bună a vânzătoarelor indiferent de ce probezi, cât de urât sau frumos este, de părerea persoanelor care te însoțesc. E posibil să te doară capul. Tocmai de aceea ai nevoie de o persoană obiectivă, care să te poată sfătui fără presiunea jumătăților de oră acordate fiecărei mirese programate, a prietenelor care te văd cum se văd pe ele, a mamelor/soacrelor care pot avea și ele idei fixe.

Te aștept să stăm de vorbă! :)

Cu drag,

Mirela

(credit foto: bySergio)

 

Adi-Eliza-bySergio-071.jpg

Etichete

sfaturi pentru căutarea rochiei de mireasăcum aleg rochiaprobemagazinebuget rochie

Data postarii: